Лионел Скалони, който изведе Аржентина до първа световна титла във футбола през 21-и век, коментира представянето на водения от него отбор на Мондиала в Катар. 

Наставникът на "гаучусите" тръгна с поражение от Саудитска Арабия с 1:2 на старта на планетарния шампионат, с което приключи серия от 37 поредни мача без поражение за Аржентина, но след това записа 6 победи, с което стигна върха в кариерата си като треньор - световна титла с "албиселесте". 

“Невероятно! Просто не знам какво да кажа за този мач… Преживяхме какво ли не. Получи се перфектен двубой, но се наложи да страдаме. Такива неща се случват във футбола, но отборът ни успя да отговори на всичко. Горд съм и мога да си отдъхна, защото си свършихме работата", коментира Скалони. 

“Страхотно е, че в националния тим разполагаме с невероятен колектив. Всеки надскача възможностите си, когато му покажеш, че вярваш в него. Успехът е два пъти по-ценен заради начина, по който го постигнахме. Нека нашите фенове да се радват, защото това е исторически момент", добави още той. 

"Винаги говорим за семействата си. Моите родители ме научиха никога да не се предавам. Всеки треньор, не само аз, иска да прави нещата добре. Аз съм късметлия да бъда тук. Това е невероятен момент", завърши Лионел Скалони.