Отборът на Иран спечели по много драматичен начин двубоя си срещу състава на Уелс от втория кръг на група "В" на Световното първенство по футбол в Катар. Футболистите на Карлош Кейрош надиграха селекцията на Уелс с 2:0, а головете паднаха в самия край на срещата.

Загубата за Гарет Бейл и съотборниците му означава, че Уелс почти сигурно ще напусне Световното първенство още след края на груповата фаза. Футболистите на Иран имаха своите възможности да отбележат, като го направиха през първото полувреме при хубава атака, но тогава попадението на Али Голизадех беше отменено заради засада. Развръзката дойде през втората част, когато първо вратарят на Уелс Уейн Хенеси беше изгонен с червен картон, след като извърши нарушение извън наказателното си поле.

Отборът на Иран потърси победата и Роозбех Чешми откри резултата дълбоко в добавеното време с точен изстрел от границата на наказателното поле. Играчите на Карлош Кейрош оформиха крайния резултат след контраатака, при която Рамин Разаейен се разписа.

По този начин Иран се изравни по точки с Англия на върха в класирането в групата, но играчите на Гарет Саутгейт играят по-късно днес със САЩ. Уелс пък е на дъното в подреждането със само една единствена точка.