Дензъл Дъмфрис, който беше в основата на победата на Нидерландия над САЩ с 3:1 в първи 1/8-финален мач от Световното първенство по футбол, беше категоричен, че съставът на Луис ван Гаал е направил страхотен двубой, но може да играе и по-силно в следващите срещи от шампионата. 

Дъмфрис отбеляза третото попадение, а освен това подаде и за другите две, с което закономерно беше избран и за "Играч на мача". 

"Това е много важна победа за нас. Изиграхме много добър мач, но все още мисля, че можем да се справим по-добре. Имаме вяра в себе си, имаме добри играчи, трябва да сме по-силни заедно и да видим какво ще се случи в следващите мачове", заяви футболистът на Интер.  

“Определено направих един най-силните си мачове за националния отбор. Трансфер в Англия? В момента не мисля за нищо друго, освен за представянето ми на Световното първенство. Интер е голям клуб и се гордея, че съм част от него", добави още той.

На 1/4-финалите Нидерландия среща тима на Аржентина, който победи трудно Австралия с 2:1 в друг 1/8-финал в надпреварата.

Мачът ще се проведе на 9-и декември от 21:00 часа българско време.