Националният селекционер на Хърватия - Златко Далич, говори преди утрешния четвъртфинал от Световното първенство по футбол срещу Бразилия.

Двубоят ще се проведе в петък от 17:00 часа българско време.

56-годишният специалист сравни предстоящия мач срещу южноамериканската сила с финала на МОндиала през 2018-та, когато "шахматистите" загубиха от Франция с 4:2.

"Според мен това ще бъде най-тежкият ни мач. Мога да го сравня с финала срещу Франция на предишното Световно. Страхотен съперник и голямо предизвикателство за нас. Изиграхме 11 мача на тези две световни първенства и загубихме само един. Лично на мен ми се искаше този двубой да дойде малко по-късно, но каквото такова. Ние сме малка страна и се радваме на успех на две световни първенства. Достигнахме до тази фаза, но сме амбицирани и не искаме да свършваме дотук“, каза Далич.

"Имаме 18 нови играчи, които не играха на Мондиала в Русия преди 4 години.  Трябва ни време, за да се развием и узреем. Успехът ни да бъдем сред осемте най-добри отбора е огромен. Новите момчета все още трябва да се докажат на Световното първенство и утре е чудесна възможност за тях да го направят. Би било прекрасно да стигнем още един финал“, добави Далич.