Лука Модрич, който е капитан Хърватия, коментира следващия съперник на "ватрените" на Световното първенство по футбол, което се провежда в Катар. 

"Аржентина е топ отбор. Ще се стремим да изиграем най-добрия си мач на турнира срещу тях, най-добрият мач в живота ни. Надявам се да играем достатъчно добре, за да стигнем до финала", заяви Модрич дни преди мача. 

"Меси? Имам желание да играя срещу него, но той не играе сам. Разбира се, Меси е страхотен играч, ще ни бъде много трудно да го спрем, но ние сме готови за това и ще дадем всичко от себе си", категоричен е играчът на Реал (Мадрид). 

"Впечатляващо е, че отново стигнахме до полуфинал. Удивително е, че нашият отбор играе така. Никой не ни смяташе за фаворити преди началото на Световното. Това е добре. Всички говорят за големите държави. При положение, че имаме малка страна, никой не залага на нас, но за нас няма значение, че някой се смята за фаворит, а ние сме аутсайдер. Можем само да се отдадем напълно, да дадем всичко от себе си. Ние сме силни в това", добави още футболист. 

На 13-и декември Хърватия се изправят срещу Аржентина в първи полуфинал на шампионата на планетата. Мачът е от 21:00 часа на стадион "Лусаил".