Полският вратар Войчех Шчесни разкри пред медиите след загубата от Аржентина с 0:2, че се е басирал със звездата на "гаучусите" - Лионел Меси по отношение на дузпата, която беше дадена след намесата на ВАР в полза на южноамериканците в 39-ата минута от мача.

Тогава стражът на "дружина полска" демонстрира високата си класа и отрази удара на Меси.

“Казах му, че залагам 100 евро, че съдията няма да даде дузпа. Реално погледнато, загубих баса. Не знам дали това е разрешено, може би ще ме накажат. Не смятам да давам парите на Меси, той си има достатъчно", коментира Шчесни разговора му с носителя на 8 отличия "Златна топка" преди отсъждането, което се оказа много спорно.

“Веднага казах на съдията, че съм докоснал Меси с ръка по лицето, но това не е дузпа. Той обаче реши друго. И още по-добре - така успях да се проявя. Сега мога да кажа, че съм знаел къде ще стреля Меси, но тогава не бях толкова уверен. Понякога Лео наблюдава вратарите, а друг път бие със сила. Знаех, че ако заложи на силата, ще насочи топката вляво от мен. Щастлив съм, защото спасяването ми помогна на отбора. Изпитвам голямо удовлетворение", добави полският страж.

“Истината е, че играхме срещу отбор от по-висока класа. Те могат да държат топката 90 минути и да не ни я дадат. Срещу такъв отбор можеш да спечелиш веднъж от 100 мача. Да, загубихме, но за първи път в живота си се радвам на загуба. Мачът продължи много дълго. Сякаш минаха 5 часа. Беше ужасно, но и прекрасно. Важното е, че продължаваме напред, няма значение как. Факт е обаче, че играхме безобразно", призна Шчесни.

На осминафиналите в турнира Полша ще се изправи срещу настоящия световен шампион Франция. Мачът е на 4-и декември от 17:00 часа.