Националът на Англия Люк Шоу заяви, че неговите съотборници в селекцията на "Трите лъва" искат да продължат да работят със селекционера Гарет Саутгейт.

27-годишният ляв бек на Манчестър Юнайтед изрази мнение, че последните няколко години са били доста успешни и именно 52-годишният специалист е виновен за това.

Саутгейт наследи Сам Алърдайс през 2016-та, като първоначално той бе назначен на поста временен треньор. Под негово ръководство Англия достигна полуфиналите на Световното през 2018-та и финал на Европейското първенство през 2021-ва.

"Разбира се, че искаме да продължим да работим с него. Успехите от последните години не бяха постигани от много време. Да, все още не сме спечелили трофей и това е разочароващо, но вярвам, че вървим в правилната посока", заяви Шоу.

"Наясно сме, че при евентуална загуба в събота ще има много слухове и спекулации, но няма смисъл да говорим и да мислим за това.

"Имахме няколко слаби мача преди Световното, но те не са изцяло по негова вина. Играчите също сме отговорни, но медиите и феновете винаги атакуват него, а това не е правилно. Все още не сте видели най-доброто от нас", допълни националът.

Англия се изправя срещу Франция на фаза четвъртфинал, а двубоят ще се проведе в събота от 21:00 ч. българско време.