Кристиан Ромеро беше много щастлив от успеха на неговия отбор - Аржентина над Австралия с 2:1 в среща от елиминационната фаза на Световното първенство по футбол, което продължава в Катар. 

Защитникът на "гаучусите" анализира двубоя с "кенгурата", отбелязвайки, че срещата не е била никак лека за двукратняи световен шампион. 

“Много сме щастливи. В края на мача страдахме доста, защото съперникът с всички сили търсеше изравняването. Важното е, че показахме характер и не се огънахме. Ние сме млад отбор и винаги даваме максимума от възможностите си за Аржентина", заяви Ромеро. 

На 1/4-финалите Аржентина среща тима на Нидерландия, който все още няма поражение в надпреварата. Мачът ще се проведе на 9-и декември от 21:00 часа българско време.

“Нидерландия ще е изключително труден съперник. Сега имаме няколко часа, в които да се насладим на победата, а след това започваме да мислим за четвъртфинала. Трябва да се подготвим перфектно", коментира следващия съперник на Аржентина защитникът на английския Тотнъм.