Националният селекционер на Мароко - Уалид Реграги, изрази увереност, че до 20 години отбор от Африка ще спечели Световното първенство по футбол.

Съставът на Мароко пренаписа историята на Мондиала в Катар и стана първият африкански тим, който достига до мач за медалите. "Лъвовете на Атлас" не се качиха на подиума, защото загубиха от Хърватия с 2:1 в малия финал.

"Искам да поздравя Хърватия, те имат специален отбор, който заслужава бронзовите медали", заяви след мача Реграги.

"Не бяхме на нивото, на което искахме, особено през първото полувреме. След почивката играхме по-добре, но те са опитен състав и съумяха да запазят резултата. Разочаровани сме, но си даваме сметка какво постигнахме. Браво на играчите, те дадоха всичко. Успяхме да обединим мароканската нация за един месец, винаги ще помня това Световно", допълни 47-годишният специалист.

"Нашата цел е да спечелим Купата на африканските нации. Казах го и на момчетата в съблекалнята. Така се влиза в историята. Нашият отбор показа ДНК на победител. Вярвам, че до 15-20 години отбор от Африка ще спечели Мондиала. Все още се учим, но важното е, че имаме основа", завърши мароканецът.