Халфът на аржентинския национален отбор - Алексис МакАлистър, е един от най-добре представящите се играчи на "гаучосите" на Световното първенство по футбол в Катар.

23-годишният полузащитник на Брайтън Хоув Албиън не скри задоволството си от начина, по който се развива Мондиала за него. Южноамериканецът не игра при загубата на двукратните световни шампиони от Саудтиска арабия, но след това взе участие във всичките три победи на Аржентина срещу Мексико, Полша и Австралия. Макалистър говори преди четвъртфиналния сблъсък с Нидерландия, който ще се проведе в петък то 21:00 часа българско време.

"Ако преди началото на Световното някой ми бе казал, че нещата ще се развият така, щях да съм много щастлив. Интеграцията ми в националния отбор премина лесно и бързо и за това трябва да благодаря както на съотборниците ми, така и на треньорите", каза той.

"Нясно сме колко добри футболисти имат нидерландците и какъв е стилът им на игра, но и ние си имаме нашите оръжия. Между двата отбора има богата история, но ако си свършим работата както трябва, ще бъдем победители", продължи халфът.

"Помня последния мач между двете държави на Световното в Бразилия. Гледах го с приятели, а сега съм част от националния тим. Това е огромна радост и чест", завърши футболистът.