Отборите на Нидерландия и Аржентина се изправят в четвъртфинална битка на Световното първенство по футбол в Катар. Мачът между "лалетата" и "гаучосите" ще се проведе тази вечер от 21:00 часа българско време на стадион "Лусаил".

Възпитаниците на Луис ван Гаал достигнаха до 1/4-финалите без особени затруднения. Европейските шампиони от 1988-ма спечелиха група "А", след като победиха Сенегал и Катар и направиха равен с Еквадор. В първия мач от елиминациите нидерландците отстраниха САЩ с 3:1.

Играчите на Лионел Скалони започнаха първенството с шокираща загуба от Саудитска Арабия с 2:1, но в крайна сметка надвиха Мексико и Полша, за да спечелят група "С". На осминафиналите двукратните световни първенци се справиха с Австралия с 2:1.

Южноамериканците са определяни за фаворити в срещата.

Двете държави са мерили сили на Мондиали пет пъти, като имат по две победи и само един мач е завършил без победител. Двете футболни сили имат и две приятелски срещи, като Нидерландия печели през 2003-та, а контролата от 1999-та завършва 0:0.

Звездата на аржентинците Лионел Меси ще играе срещу "лалетата" за трети път, като засега играчът на ПСЖ няма загуба - равенство на Световното от 2006-та и отстраняване на "оранжевите" през 2014-та в Бразилия след изпълнение на дузпи. Именно тогава беше последният двубой между държавите, като Лионел Меси, Мемфис Депай и Дейли Блинд са единствените, които взеха участие в онзи полуфинален мач, а "Бълхата" дори отбеляза от бялата точка. 

Луис ван Гаал няма да може да разчита на Стефан де Врай, докато  Родриго Де Пол, Лаутаро Мартинес и Папу Гомес са под въпрос за Лионел Скалони.

Победителят от този четвъртфинал ще срещне на полуфиналите спечелилия мача Хърватия - Бразилия.