Рафаел Надал, който е рекордьор по спечелени титли от Големия шлем в тениса при мъжете, заяви, че се е радвал много на спечелената трета световна титла на Аржентина и първа за звездата Лионел Меси.

"Успехът на Меси на Световното първенство ме зарадва. За мен бе напълно справедливо някой толкова велик да постигне последното нещо, което му липсваше, особено като знам какво означаваше това за аржентинците", категоричен беше испанецът, цитиран от ДПА.

"Радвам се за него. Дори се разчувствах, а не виках за никого. Просто ми се насълзиха очите, когато Меси вкара третия гол, защото знам какви емоции е изпитвал той. Липсваше му толкова малко и той се бори толкова упорито, за да го постигне", добави още Надал.

Аржентина спечели трета световна купа по футбол след като победи вече бившия световен шампион - Франция със 7:5 (3:3 след редовното време и продълженията) гола във финала на шампионата на планетата, който се проведе на стадион "Лусаил".

Лионел Меси вкара два от головете, както и първия при дузпите за неговия отбор във финала. "Бълхата" спечели и приза за най-полезен играч на турнира след като отбеляза 7 гола и подаде за други 3 на Мондиала в Катар.