Греъм Арнолд, който е треньор на австралийския национален отбор по футбол, остана доволен от цялостното представяне на своя тим, но същевременно съжали, че "кенгурата" отпадат от шампионата на планетата. 

Австралия загуби от Аржентина с 1:2 в среща от елиминациите на Световното първенство по футбол, което продължава в Катар. 

“Аржентинците са много силен отбор. Жалко за нас, че не се възползвахме от положенията си. Футболът има добро бъдеще в Австралия, но трябва и подкрепа от държавата, т.е. повече инвестиции. Сега футболът обединява нацията и феновете са щастливи", заяви Арнолд. 

“Меси е невероятен. Той е един от най-добрите в историята и ние трябваше да положим огромни усилия, за да се опитаме да го неутрализираме. Имал съм честта да се изправя като футболист срещу Диего Марадона и като треньор срещу Меси. Аржентина може да се гордее с тях", похвали звездите на "гаучусите" селекционерът на Австралия. 

“Горд съм с играчите и всичко, което постигнаха. В тези 4 години изминахме дълъг път. Разбира се, надявахме се да стигнем и по-далеч. Моето бъдеще? Още не съм мислил за това. Договорът ми изтича и сега имам нужда от почивка, защото работихме наистина много", завърши специалистът.