Мегазвездата на аржентинския национален отбор и световния футбол - Лионел Меси анализира представянето на своя отбор след груповата фаза на Световното първенство по футбол, което продължава в Катар. 

Аржентина спечели група "С" след загуба от Саудитска арабия с 1:2 и две победи - над Мексико и Полша с по 2:0. "Гаучусите" събраха 6 точки и заеха първо място в своя поток, с което на осминафиналите ще се изправят срещу втория от група "D" тим на Австралия.

"Знаехме, че след като падне първият гол, това ще промени играта“, заяви капитанът на Аржентина, но сподели, че е бил гневен поради факта, че пропусна да се разпише от дузпа, която Войчех Шчесни отрази през първата част.

"Предишният мач ни даде много спокойствие и излязохме на терена с мисълта, че трябва да спечелим“, добави той.

 "Мачът срещу Австралия ще бъде много труден. Всеки бие всеки, всичко е много равностойно. Трябва да подготвим мача по най-добрия начин, както винаги го правим. Трябва да сме спокойни и да играем мач за мач. Сега започва друго Световно първенство и се надяваме, че можем да продължим да поддържаме това ниво, което направихме днес“, завърши Меси.