Националният селекционер на френския отбор - Дидие Дешан сподели, че е не е притеснен от проблемите с Камилския грип, който върлува сред част от играчите му.

54-годишният специалист заяви, че е насяно с това, че много хора по света, включително и негови сънародници, се надяват да видят Лионел Меси със световната купа.

"Често се случва да се чуствам самотен, но аз съм свикнал с това", отговори Дешан на въпрос за здравето и контузиите в състава му.

"Във футбола винаги има неясноти, но ние сме подготвени, защото сме направили всичко по силите си в подготовката за финала. Щеше да е по-хубаво ако нямахме такива проблеми, но ситуацията е такава".

"Знам, че много хора по света, вероятно и някои французи, ще се надяват Лионел Меси да спечели Световното, но ние ще направим всичко възможно да защитим трофея. Нашият опит ще ни помогне. Анализирахме мачовете на Аржентина и имаме точна информация. Разбира се, не е изключено да ни изненадат със стартовия състав или подреждането си. Нищо не ги спира, но това важи и за нас. Трябва да си готов за всякакъв сценарий, когато става въпрос за толкова емоционален мач", добави наставникът.