Вратарят на френския национален отбор по футбол и капитан на "петлите" - Юго Лорис сравни финала на Мондиала в Катар с боксов мач. 

Отборът на Франция не успя да защити световната титла, която спечели пред 4 години на Мондиала в Русия, губейки от Аржентина със 5:7 (3:3 след редовното време и продълженията) гола във финала на шампионата на планетата, който се проведе на стадион "Лусаил" в Катар. 

Въпреки това Лорис се превърна във вратаря с най-много мачове на световни първенства - 20, подобрявайки рекорда на германеца Мануел Нойер, който доскоро беше лидер с 19 мача. 

"Реагирахме по време на финала. Това беше почти като боксов мач, ударите следваха един след друг. Единственото съжаление, което можем да имаме, е, че напълно пропуснахме първото полувреме. Но не се оставихме. Трябваше да има победител и това се определи след дузпи. Беше жестоко. Чувстваме се празни в момента. Почти един месец бяхме тук.

Можехме да се откажем при 0:2, но продължихме да вярваме и бяхме близо до пълен обрат. Но явно съдбата не искаше да ни се усмихне. Това положение в 120-ата минута можеше да бъде 4:3 за нас... Трябва да поздравим аржентинците, които направиха голям турнир и голям финал", заяви футболистът в телевизия Тотнъм.

"Не е сега моментът да говорим за бъдещето ми. Трябва да мине време, да видя нещата от друг ъгъл и ще отговоря. Това беше болезнена вечер за всички играчи, за щаба, за привържениците, въпреки че направихме голям мач. Но това е болката да загубиш", добави още Лорис.