Грег Белхалтър, който е треньор на американския национален отбор по футбол, беше много щастлив след класирането на неговия тим в елиминациите на шампионата на планетата, продължаващ в Катар. 

В последния си двубой от група "B" САЩ победиха с 1:0 Иран и изместиха персите от второто място, което дава право на участие в 1/8-финалите в първенството. 

“През първото полувреме показахме нашия футбол и какво можем да направим. Изиграхме много добра първа част. През второто полувреме показахме повече решителност. Момчетата се трудиха и дадоха всичко от себе си, за да останем непобедени и да се класираме напред," заяви Белхалтър. 

Треньорът беше помолен да коментира и голмайстора Кристиан Пулишич, който се контузи. 

“Нямам актуална информация за състоянието му, но е чудесно, когато един от най-добрите ти играчи е и от най-трудолюбивите. Той със сигурност е такъв. Не мога да кажа достатъчно суперлативи за него. Тази нова идея за дългите допълнителни времена е много стресиращо, когато трябва да броиш всяка секунда, мисля, че останах с по-малко коса след този мач. Но все пак го приемам и продължаваме напред, където ще трябва да излезем срещу Нидерландия",  добави още наставникът на САЩ.