Английският гранд Ливърпул е постигнал преддоговорно споразумение с аржентинския национал Енцо Фернандес. Интересното е, че 21-годишният талант, който прави впечатляващ Мондиал със състава на Аржентина, беше пред договор с друг гранд от "Острова" - Манчестър Юнайтед. 

Енцо Фернандес пристигна в Европа през юни, подписвайки с португалския гранд Бенфика. За тях той отбеляза 3 гола в 24 мача, а през този период изигра и 8 срещи с националния отбор, 5 от които на Мондиала в Катар. 

Много е вероятно Фернандес да започне като титуляр и срещу Хърватия. Капитанът на Аржентина Лионел Меси го определи като "впечатляващ футболист“.

Английската и испанска преса е на мнение, че Фернандес със сигурност ще продължи кариерата си в Европа на "Анфийлд“ под ръководството на Юрген Клоп. Енцо Ернандес има откупна клауза в размер на 120 милиона евро. 

От Ливърпул бяха насочили усилия по привличането на друга "изгряваща звезда" на Световното първенство - Джуд Белингам от Борусия (Дортмунд). Все още не е ясно дали офанзивата ще продължи и след привличането на Ернандес.