Ръководството на Кралската мароканска футболна федерация е подало официална жалба до Световната футболна централа (ФИФА) срещу съдийството в полуфиналния мач от Световното първенство в Катар срещу Франция (0:2).

От федерацията на Мароко се жалват, че главният рефер на срещата Сезар Артуро Рамос от Мексико не е отсъдил две дузпи в полза на Мароко през първото полувреме - след сблъсъка между Тео Ернандес и Софиян Буфал, а също и след падането на Ашраф Дари в наказателното поле след съприкосновение със съперник.

"Кралската мароканска футболна федерация протестира категорично срещу съдийството на мача между Мароко и Франция, ръководен от Сесар Артуро Рамос. За тази цел организацията изпрати писмо до компетентния орган, в което се позова на ситуации, които според няколко съдийски специалисти, са лишили мароканския отбор от две безспорни дузпи.

Мароканската федерация също така изрази голямата си изненада, че системата за видео помощ на рефера (ВАР) не реагира на тези арбитражни ситуации.

Ще бъдат положени всички усилия да се защитават правата на националните отбори, като се застъпи справедливост в съдийството и осъди тези съдийски решения, взети по време на този полуфинален двубой от Световното първенство по футбол в Катар 2022“, се посочва в позиция на Кралската мароканска футболна федерация, разпространена от пресслужбата на Централата.