Вратарят на аржентинския национален отбор по футбол - Емилиано Мартинес анализира представянето на своя отбор след спечелената световна титла на Мондиала в Катар. 

Аржентина спечели трета световна купа по футбол след като победи вече бившия световен шампион - Франция със 7:5 (3:3 след редовното време и продълженията) гола във финала на шампионата на планетата, който се проведе на стадион "Лусаил".

195-сантиметровият футболист беше избран за най-добър на своя пост на шампионата на планетата и получи "Златната ръкавица" за най-добър вратар на форума. Той допусна осем попадения в седем мача и беше в основата на победите срещу Нидерландия и Франция при изпълненията на дузпи.

“Това беше мач, в който страдахме, мислехме, че имаме контрол, но те успяха да се върнат и всичко се усложни страшно много. Съдбата на този отбор явно е да страда. Водехме с 3:2, те получиха дузпа, вкараха и за малко да вкарат отново. За щастие топката бе изчистена. Мечтаех за това Световно първенство, нямам думи. Бях спокоен, когато започнаха дузпите, казах и на съотборниците ми също да са спокойни. Посвещавам тази победа на моето семейство, аз съм от доста беден регион и напуснах много млад, за да отида в Англия, тази победа е и за всичко това," заяви Мартинес веднага след финала.