Отборът на Хърватия победи Канада с 4:1 в мач от група "F“ на Световното първенство по футбол в Катар.

Хърватите изнесоха футболна лекция на северноамериканците, като бившият вратар на Лудогорец Милан Борян спаси тима на Канада от далеч по-тежка загуба.

С основен принос за изразителната победа на Хърватия бе Андрей Крамарич, който вкара два гола, а трето негово попадение бе отменено заради засада.

Мачът започна шокиращо за Хърватия. Алфонсо Дейвис с глава даде преднина в резултата на канадците още във 2-ата минута на мача на стадион "Халифа Интернешанъл“, завършвайки бърза контраатака на тима.

Хърватите рагираха веднага, взимайки изцяло мача под контрол. В 26-ата минута гол на Андрей Крамарич бе отменен заради засада. Все пак десет минути по-късно логичното се случи, като Крамарич завърши с гол контрааката на хърватите за 1:1. В 44-ата минута Марко Ливая вкара втори гол за хърватите.

След  почивката тоталната доминация на хърватите продължи, като в 70-ата минута Крамарич, с втория си гол в мача, направи резултата 3:1 за Хърватия. Крайното 4:1 оформи в добавеното време резервата Ловро Майер.

За Канада това е втора загуба на турнира, като тимът губи шансове да продължи напред.

След втория кръг в групата начело в класирането е Хърватия с 4 точки, колкото има и отборът на Мароко. Трети са Белгия с 3 точки, Канада са последни без спечелена точка.

В последния кръг, на 1 декември, Канада играе с Мароко, а Хърватия с Белгия.