Един от най-добрите футболист на Мондиала в Катар - Енцо Фернандес, коментира представянето на "гаучусите" на световното първенство по футбол. 

21-годишният халф на аржентинския национален отбор по футбол и вече световен шампион с тима на "албиселесте" беше обявен от ФИФА за най-добър млад футболист на шампионата на планетата.

Играчът на Бенфика игра в седем мача на турнира и беше титуляр в пет от тях, включително от началото до края на финала с Франция. Той вкара и един от головете при успеха на Аржентина над Мексико с 2:0 в груповата фаза. 

“Да спечеля Световното първенство с родината ми е безценно. Цялото ми семейство е тук, никога няма да забравя това през живота си. Емоцията ще остане завинаги в сърцето ми. Щастлив съм и за Лео Меси и неговото семейство. Ще напълним чаши и ще отпразнуваме това заедно", заяви Фернадес.

Преди няколко дни стана ясно, че английският гранд Ливърпул е постигнал преддоговорно споразумение с Фернандес. Преди шампионата на планетата талантът беше пред договор с друг гранд от "Острова" - Манчестър Юнайтед. 

Енцо Фернандес пристигна в Европа през юни, подписвайки с португалския гранд Бенфика. За тях той отбеляза 3 гола в 24 мача, а през този период изигра и 10 срещи с националния отбор, 7 от които на Мондиала в Катар. 

Английската и испанска преса е на мнение, че Фернандес със сигурност ще продължи кариерата си в Европа на "Анфийлд“ под ръководството на Юрген Клоп. Енцо Ернандес има откупна клауза в размер на 120 милиона евро.