Отборът на Мароко, който победи състава на Канада с 2:1 и се класира на осминафиналите на Мондиала в Катар, стана най-резултатният арабски отбор на световни първенсва и вече има на сметката си 18 попадения.

Също така Мароко стана първият отбор от Африка, който спечели първо място в груповата фаза на Световно първенство по футбол след 1998 година, съобщава статистическият портал Опта Спортс.

Мароканците повториха постижението на Нигерия от Мондиала във Франция.

Селекционерът на мароканския национален отбор Валид Реграги похвали представянето на неговите избраници при победата с 2:1 срещу Канада.

"Не беше лесно, но когато имаш възможност да пишеш история, често оставаш с нея за цял живот. През първото полувреме направихме едно от най-добрите представяния от много време насам. Жалко, че този гол в нашата врата ни накара да бъдем нервни. През второто полувреме бяхме под голямо напрежение, но и това играта тогава ми хареса. Искахме да променим манталитета ни, а играчите отговориха подобаващо", заяви Реграги, цитиран от АФП. 

"Ние наложихме собствен стил на игра. Трябваше да направим това, което правят всички европейски или южноамерикански отбори. Поставихме си за цел да дадем всичко от себе си и да преминем първата фаза. Реалисти сме, но ще играем мач за мач. Способни сме на страхотни неща", добави специалистът.