Бившият селекционер на мароканския национален отбор по футбол - Вахид Хилилходжич смята, че са му "отнели гордостта", след като го уволниха от поста селекционер на Мароко през лятото. По този начин той беше лишен да води тима на Световното първенство в Катар, където "Атласките лъвове" направиха фурор.

Халилходжич подчерта, че няма да забрави случилото се, нито ще прости, защото е искал това да бъде сбогуването му с кариерата на треньор във футбола.

Отборът на Мароко беше воден на Мондиала в Катар от Уалид Реграги. Тимът се превърна в първия африкански състав, който достига до полуфиналите на най-големия футболен форум. По пътя към "Топ 4", Мароко отстрани отбори бившите европейски шампиони Португалия, както и бишвите световни първенци от Испания. Тимът завърши на четвърто място, след като загуби малкия финал от Хърватия с 1:2.

Вахид Халилходжич беше на поста от 2019 година, но бе принуден да напусне през август заради конфликта си със звездата Хаким Зиеш, който беше отстранил от отбора поради "дисциплинарни проблеми". Мароканската федерация тогава изтъкна раздяла "по взаимно съгласие" заради "различия от гледна точка на подготовката на Атласките лъвове".