Бразилската звезда на националния отбор на "селесао" и испанския гранд Реал (Мадрид) - Винисиус Жуниор се изказа ласкаво за своя съотборник в "белия балет" и носител на "Златна топка" за 2018-а година - Лука Модрич.

"Модрич ме учи постоянно на неща както на терена, така и извън него. Той държи да не спирам развитието си и за мен е пример за следване, тъй като е на 37 години и играе на такова ниво. Това е рядкост в професионалния футбол. Радвам се, че в петък ще го срещна на терена и нека по-добрият отбор спечели", сподели Винисиус, който е с гол и две асистенции от началото на Световното първенство. 

Бразилия и Хърватия се изправят един срещу друг на терена в битка за 1/2-финал на шампионата на планетата по футбол, който продължава в Катар. 1/4-финала между двата тима е в петък - 9-и декември от 17:00 на стадион "Едюкейшън Сити". 

"Неймар пък ме предупреди, че Световното първенство е различно от всичко друго във футбола. Винаги ще помня думите му. Още на националния химн преди първия мач разбрах, че е абсолютно и категорично прав", добави още Жуниор.