Третият от последното Световно първенство състав на Белгия започва участието си на Мондиала в Катар с мач срещу Канада. Срещата, която е от група "F" на планетарния шампионат, започва в 21:00 часа и ще се играе на стадион "Ахмад Бин Али".

Двата отбора никога не са играли един срещу друг и всеки от тях ще се надява да стартира с победа.

Европейците нямаха никакъв проблем да се класират за този Мондиал след като не загуби нито един двубой от своята квалификационна група. Най-големият проблем пред наставника Роберто Мартинес ще е отсъствието на нападателя Ромелу Лукаку, който със сигурност пропуска срещата. Очаква се Миши Батшуай да е неговият заместник в атака. Сред титулярите ще бъдат и звездите на Манчестър Сити - Кевин Де Бройне и на Реал (Мадрид) - Еден Азар.

Канада, от своя страна, се класира за пръв път на световно първенство от 36 години насам. На последното си Световно в Мексико през 1986 г. канадците записаха 3 загуби, като дори не успяха да се разпишат, и сега със сигурност ще търсят първия си гол и точка в турнира, а при възможност и дебютна победа. Северноамериканците имат в състава си футблист като Алфонсо Дейвис, който играе за шампиона на Германия - Байерн (Мюнхен) и, но който до последно лекуваше контузия.