Петкратният световен шампион Бразилия започва в преките елиминации на Световното първенство в Катар срещу една от приятните изненади на шампионата – тимът на Република Корея.

Двата тима се изправят в осминафинал на стадион "974“ тази вечер от 21:00 часа. Съдия на мача ще бъде един от топреферите на турнира Клеман Тюрпен от Франция.

Селекционерът на Бразилия Тите си позволи да даде почивка на основните си играчи в последния двубой на отбора от груповата фаза срещу Камерун за да ги запази. Преди двубоя с Южна Корея основна тема около южноамериканците е ще се завърне ли в игра голямата звезда на тима Неймар, който заради контузия пропусна последните два мача на отбора. Футболистът зарадва в края на миналата седмица сънародниците си, подновявайки пълноценни тренировки. Въпреки това има голяма вероятност Неймар отново да бъде запазен.

Воденият от Пауло Бенто отбор на Южна Корея вече постигна голямата си цел на турнира – излизане от групите, като играчите ще излязат необременени срещу Бразилия с единствена мисъл да покажат и срещу големия фаворит на турнира, че доброто им представяне в груповата фаза не е било случайно.