Една от звездите на новия световен шампион Аржентина - Алексис Мак Алистър коментира своето и представянето на тима "гаучосите" на Мондиала в Катар. 

23-годишният играч на английския Брайтън беше едно от откритията на Лионел Скалони. Той игра в 6 мача на Аржентина на шампионата на планетата. В тях Мак Алистър отбеляза едно попадение и направи една асистенция.

“Ако ме бяхте попитали преди Световонто дали очаквам подобно нещо, бих казал не. Да играя толкова много минути и да се представя по този начин. Чувствах се много комфортно с помощта на треньорите и съотборниците ми. Явно вече животът ми ще се дели на преди и след Световното. Нека се насладим на този успех. Подобно нещо ще се помни с години от всеки от нас. Винаги ще помним пътя, по който стигнахме дотук. Тази професия има и своите трудни моменти, особено за семейството. Веднага след края на мача няколко сълзи потекоха от очите ми, те бяха от радост", заяви футболистът. 

Аржентина спечели трета световна купа по футбол след като победи вече бившия световен шампион - Франция със 7:5 (3:3 след редовното време и продълженията) гола във финала на шампионата на планетата, който се проведе на стадион "Лусаил" в Катар.