Президентът на Футболната федерация на Франция Ноел Ле Грае ще се свърже с националния селекционер Дидие Дешан до 48 часа за да обсъди с него бъдещето на специалиста начело на тима, съобщава RMC Sport, позовавайки се на телевизия BFMTV.

Франция загуби финала на Световното първенство по футбол в Катар от Аржентина, а веднага след мача президентът на Франция Еманюел Макрон лично помоли Дешан да остане на поста, въпреки загуба.

Договорът на 54-годишния специалист с Футболната федерация на Франция е до края на месеца.

Ле Грае заяви, че ще се обади на Дешан до часове, като се надява на лична среща с него колкото се може по-скоро. Той увери, че специалистът има възможност сам да реши дали да продължи договора си, като единственото условие за това е било Франция успее да стигне до полуфинал в Катар.

Президентът на Футболната федерация на Франция допълни, че целта, до голяма степен, е била изпълнена, заради което и бъдещето на Дешан начело на тима зависи само от него.

Дидие Дешан е начело на Франция от 2012 година. Под негово ръководство отборът спечели световна титла през 2018 година и игра финал на Евро 2016. Отборът спечели и турнира Лига на нациите на УЕФА през сезон 2020/21.

Преди финала на Световното първенство Le Parisien съобщи, че независимо от резултата от мача Дешан ще остане начело на отбора поне до финалите на Евро 2024.