Националният селекционер на Франция - Дидие Дешан, не скри радостта си от класирането на втори пореден финал на Световно първенство. Вчера действащите световни шампиони отстраниха Мароко на полуфинал с 2:0, кото им отреди среща с Аржентина в неделя.

"В момента в нас властват емоциите и гордостта! Направихме значителна крачка, но ни остава последната, която е и най-трдуна. С играчите сме заедно вече месец и толкова дълго на едно място с едни и същи хора никога не е лесно, но за момента това ни носи само радост", заяви щастливият специалист.

"Лионел Меси е невероятен от самото начало на турнира. Играхме срещу него и Аржентина преди четири години, но сега ще е различно. Тогава той бе в ролята на  централен нападател, но тогава го очаквах на друга позиция. Сега е много силен, когато напред има друг нападател до него. Ще се постараем да ограничим максимално неговото влияние, както и те ще се опитат да направят същото с някои наши играчи", добави Дешан.

54-годишният французин може да се превърне в едва втория национален селекционер, който печели Световно първенство за втори път след италианеца Виторио Поцо през 1934-та и 1938-ма.