Националният селекционер на Мароко - Уалир Реграги, бе изключително щастлив от класирането на неговия тим на полуфиналите на Световното първенство по футбол.

"Лъвовете на Атлас" отстраниха Португалия с 1:0 и се превърнаха в първия африкански тим, който достига полуфинал на Световно първенство.

След мача 47-годишният специлиаст определи тима си като "Роки Балбоа на Световното" и заяви, че всички негови играчи са следвали стирктно плана за двубоя.

"Победихме Белгия, Испания и Португалия, като не допуснахме нито един гол. Това е така, защото всички играчи се влагат на максимум и следват указанията", сподели бившият национал на Мароко.

"Срещу Португалия не бяхме на висотата, която показахме срещу Испания, но когато вложиш сърцето си, създаваш положения. Ние се превръщаме в отбора, който всички обичат на това Световно първенство - ако покажете тази страст, желание, вяра, има шанс да успеете. Моите играчи го демонстрираха нагледно", добави Реграги.

"Когато гледате филма за Роки, искате да подкрепите Роки заради неговото сърце и отдаденост. Мисля, че ние сме Роки на това Световно първенство. Когато сте малък отбор, трябва да мечтаете, да вярвате", каза още роденият във Франция селекционер.