Треньорът на Полша Чеслав Михниевич остана доволен от класирането на своя отбор за елиминационната фаза на Световното първенство по футбол, което продължава в Катар. Въпреки това наставникът не спести критики към тима си.

“Много съжалявам, че играхме толкова нервно. Направихме елементарни грешки и това бе причината Аржентина да създаде толкова много положения преди почивката. Поговорихме си за това в съблекалнята. Не успявахме да задържим топката. Исках да сме по-активни по фланговете през второто полувреме, но не се получи", заяви треньорът на "дружина полска".

“Аржентинците много бързо поведоха в началото на втората част и започнаха да си разменят пасове. Те не се стремяха да вкарат втори гол, а да ни уморят. С попадението за 0:2 ни подрязаха крилата. Като цяло няма от какво да се оплакваме, защото се класирахме за осминафиналите", добави още Михниевич.

Полша загуби с 0:2 от Аржентина, но зае второ място в група "С" и продължава към 1/8-финалите на надпреварата. Там поляците очакват настоящия световен шампион Франция. Мачът е от 17:00 часа на 4-и декември.