Гарет Саутгейт, треньор на националния отбор на Англия по футбол, остана доволен от класирането на тима за елиминационната фаза на Световното първенство в Катар. Той добави, че амбицията на състава е по-различна от предходния шампионат на планетата. 

Англия завърши с успех с 3:0 над Уелс в последен мач от група "B", с което финишираха първи със 7 точки. На 1/8-финалите "трите лъва" ще се изправят срещу Сенегал. 

"Мисля, че в сравнение с турнира в Русия преди четири години, имаме различен манталитет в отбора, има повече вяра. Нашите цели сега са различни. В Русия просто си мислехме дали можем да спечелим мач на елиминациите, сега има повече очаквания, но и повече увереност и опит в големите мачове", категоричен беше Саутгейт.

"Определено сме доволни, че първата цел, която си поставихме, беше постигната. Духът на отбора е добър", добави още той. 

"Знаем, че за мача със Сенегал ще бъдем фаворити, но те са много опасен отбор. Първата цел е постигната. До този момент сме наистина доволни, но истинските мачове тепърва започват", завърши Саутгейт.