Световното първенство по футбол, което се състоя в Катар през ноември и декември 2022 година беше избрано за най-добрия шампионат на планетата, който се е провел през 21-и век, според анкета, проведена на сайта на BBC Sport. 

Според анкета на сайта цели 78 % от гласувалите избират Мондиала през тази година за най-добър.

Аржентина спечели трета световна купа по футбол след като победи вече бившия световен шампион - Франция със 7:5 (3:3 след редовното време и продълженията) гола във финала на първенството, който се проведе на стадион "Лусаил", а Лионел Меси беше избран за най-полезен играч на турнира, с което събра всички най-ценни отличия във футбола.

На второ място в анкетата беше избран Мондиал 2002, който се проведе в Япония и Южна Корея. Тогава Бразилия печели рекордна пета титла след успех с 2:0 на финала над Германия. Този шампионат на планетата има 6% от гласовете, а трети се подрежда Мондиал 2014 с 5% когато Германия побеждава Аржентина с 1:0 във финалния двубой.

С по 4% са Мондиал 2006 в Германия и Мондиал 2018, който се проведе в Русия, а най-малко одобрение има Мондиал 2010, който се състоя в Република Южна Африка - 3%.