НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 07:29


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Варна: Административният съд в града отлага гледането на делото относно законосъобразността на референдума в Суворово за изграждането на депо за неопасни отпадъци

Варна: Административният съд в града отлага гледането на делото относно законосъобразността на референдума в Суворово за изграждането на депо за неопасни отпадъци

11 Септември 2018 | 11:46 | Агенция "Фокус"
София. Административен съд – Варна на свое закрито заседание по адм. дело № 1962/2017 г. разгледа и прие молбата на вещото лице Д.С.З., с която се иска разрешение за включване на ново вещо лице и удължаване на срока за изготвяне на допуснатата повторна комплексна съдебно-техническа експертиза. Това съобщиха от пресцентъра на съда. Включването на още едно вещо лице в експертизата се обосновава с необходимостта от специалист в областта на Географските информационни системи (ГИС). Според Д.С.З. новото вещо лице ще допринесе в голяма степен за даване на обоснован отговор на поставените по делото въпроси. Поради големия обем на работата и нейната специфична сложност при създаването на ГИС база данни за района, който е обект на делото и изготвянето на обосновано експертно заключение, вещото лице иска удължаване срока на експертизата с 2 месеца. Съдът отлага откритото заседание, насрочено за 20 септември 2018 г. Следващото заседание по делото е на 29 ноември 2018 г. от 14.30 ч.
Припомням, че на предходното открито съдебно заседание на 7 юни 2018 г., поради оспорване от представителя на „Солвей соди“ АД на части от заключението на вещото лице, съдът допусна извършването на повторна комплексна съдебно-техническа експертиза.
Адм. дело 1962/2017 г. е образувано по жалба на Стоян Пасев – областен управител на област с Административен център – Варна, като с жалбата се оспорва законосъобразността на решението на общинския съвет в гр. Суворово, относно провеждането на местен референдум, свързан с изграждането на депо за неопасни отпадъци, генерирани от дейността на „Девен“ АД в землището на с. Чернево.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Победа за
Победа за "Зелени" в Бавария. 15 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.