Редовното заседание на Общински съвет – Благоевград започна с награждаване на европейските медалисти на ТК "Фолкън“, предаде репортер на "Фокус“.

Председателят на местния парламент Радослав Тасков поздрави благоевградските спортисти и призова общинските съветници и всички присъстващи в зала “22-ри Септември" да станат и аплодират отлично представилите се спортисти.

"Убеден съм, че няма човек, който да не е гледал, да не е прочел или пък да не чул за невероятните постижения на Националния отбор на България по Таекуон-До ITF. Те отново доказаха, че отборът ни е сред най-големите сили в Европа! Горд съм, че в основата на този успех са състезателите от благоевградския клуб "Фолкън“. Поздравявам техния треньорски екип, родителите и приятелите им, които имат огромна заслуга за постигнатото“, каза още той.

Кметът на Община Благоевград Методи Байкушев също поздрави спортистите и техните треньори като заяви, че едва ли си даваме сметка какво означава спортистите от един град, от един наглед най-обикновен, но всъщност необикновен град, да е хегемон на европейско ниво в един цял спорт.

"Това е нещо изключително като постижение и то се дължи на цялата общност, която е създадена около ТК "Фолкън“в Благоевград. Това е общност, която споделя не само огромното трудолюбие, което е необходимо, за да се постигнат тези успехи, но споделя и общи ценности, споделя приятелство, любов към града, чест, гордост в добрия смисъл на думата и заедно с това постига страхотни успехи и кара всички нас да сме горди. Изключително горди сме с Вас. Успехът е изцяло ваш, а за нас остава радостта за това да имаме такива изключителни спортисти и успехи“, каза още Методи Байкушев.

Заместник-кметът по култура, спорт и туризъм Станислав Кимчев от своя страна добави, че дсе е уверил в това, че високото спортно майсторство в ТК "Фолкън“ върви и с изключително високи човешки качества.

"Те са задължителни за едни настоящи и бъдещи шампиони и смея да кажа – модели за подражание на моето дете, вярвам че е и на вашите. Поклон, момчета и момичета от "Фолкън“. Браво“, прибави още той.

На днешната церемония по награждаване спортистите получиха своите призови грамоти от кмета на община Благоевград Методи Байкушев, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, Станислав Кимчев, зам.- кмет по по култура, спорт и туризъм и Благовест Стоицов, председател на Комисия за децата, младежта, спорта, туризма и работа с неправителствени организации към Общински съвет Благоевград.

Медалистите на ТК "Фолкън“ от Европейското първенство 2024г.

1. Любомир Бакалски - спаринг до 71кг.

2. Кирил Илиев - спаринг до 58кг.

3. Николай Петков - спаринг над 92кг.

4. Никола Николов - специална техника

5. Дени Велев

6. Антон Огорелков

7. Любомир Дракалийски

8. Рами Шау

9. Нели Тодорова - спаринг девойки до 55кг.

10. Хана Кошутарска - спаринг момичета над 55кг.

11. Драгомир Паланкалиев - спаринг мъже до 78кг

12. Александър Михайлов - спаринг юноши до 69кг

13. Николай Ангелов - спаринг юноши до 63кг.

14. Кристиян Ранчов

15. Деян Вълев - отборно спаринг юноши младша възраст – бронз

16. Георги Ридарски – отборно спаринг и отборно специална техника- юноши старша възраст - бронз

17. Тодор Козладеров – старши треньор на нац. отбор