Пропадане на алеята под Военноморския музей! Това пише варненец в голяма група във Фейсбук, а за доказателство прибавя снимка.

От фотоса е видно, че става въпрос за алея под кораба "Дръзки“. Дърво е изрязано, но корените му са надигнали плочите. Не е ясно кога е станало. Единият от коментарите сочи, че това не е ново.

Публикациите под снимката са недвусмислени за отношението на варненци към Морската градина (публикуваме ги без редакторска намеса):

- Морската градина е толкова занемарена и изоставена от страна на подръжка че няма на къде . Приоритет е Розариума , главната алея и като мръднеш малко по на страни мизерия

- съмнявам се, кореновата система си седи, пънът си е там. Вижда се някаква локва, вероятно е спукана тръба или събрала се подпочвена вода отнякъде.

- точно кореновата го е съборила и то е така отдавна. Сега му обръщаме внимание.

Факт е обаче, че най-големия парк във Варна от години плаче за основна рехабилитация. Част от кътовете се поддържат регулярно – всеки сезон, всяка година. Други от години са изоставени. Трети пък се поддържат през няколко лета. Факт е, че по време на бившия кмет бяха асфалтирани алеи. Факт е, че сегашния кмет пък насочва вниманието си към такива части от парка, които се са били докосвани повече от 20 години. Факт е обаче, че е нужна цялостна тактика и стратегия за развитието на Морската градина, където се смесват и общинска, и държавна, и частна собствености.