Директорът на областната дирекция старши комисар Тихомир Ценов и неговият заместник-комисар Георги Калайджиев, заедно с кметовете на общини и населени места и директори на учебни заведения, обсъдиха в работен порядък средата за сигурност на територията, обслужвана от РУ - Елин Пелин. Акцент на дискусията бе превенцията на престъпността, пътната безопасност, обезпечаването на обществения ред чрез съвместни мерки и активно сътрудничество между отделните институции.

Ст. комисар Ценов апелира към кметовете при получаването на информация за престъпна дейност, системни нарушители на Закона за движение по пътищата или други противоправни деяния да бъдат активни и незабавно да уведомят органите на МВР, за да бъдат предприети своевременни и ефективни действия.

Началникът на районното управление гл. инсп. Миглена Банова представи пред присъстващите актуален анализ за състоянието и динамиката на оперативната обстановка и подчерта ролята на изградените системи за видеонаблюдение за постигане на техническа превенция за ограничаване на престъпността и нарушенията на обществения ред.