Пореден саботаж в транспорта на София. Отново дело на новите, умните и красивите! Това написа общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера в личния си профил във Facebook, предава Sofia24.bg

Ето какво още добави той:

Внесох предложение от 27 април т.г. да се въведе в експлоатация през почивните дни линия Х43 - пл. Ал. "Невски" - Автостанция Банкя. Линията е одобрена на 14.09.2023 г. от Столичен общински съвет. Налични са и автобуси, които да я обслужват, след като през м. април завърши доставката на четирите двуетажни автобуса по решение на СОС също от 14.09.2023 г.

Логиката беше да се пусне тази събота, за да може през идущите празнични и почивни дни да се осигури бърза, пряка връзка между центъра на столицата и гр. Банкя. Както е добре известно, минералната баня в град Банкя беше реставрирана от Столична община и е част от обектите, представляващи интерес за културно-исторически туризъм. Липсата на пряка връзка между централната градска част и гр. Банкя в почивните дни отказва много хора да посетят района на курортното селище. С тези аргументи СОС прие предложението ми през есента на 2023 г. да се разкрие такава линия в празнични дни.

Уви, въпреки усилията, няколко новоназначени калинки в Дирекция "Транспорт" на общината саботират всяка идея, която не е излязла от тях. Т.е. работи се на принципа на кучето на нивата - хем не яде кокала, хем на другите не дава. С извъртания, протакане и формални писъмца тези хора саботираха възможността още за тези празничи дни да тръгне една такава излетна линия.

Тези хора си имат имена и понеже добре знам, че са назначени по втория начин, в СОС ще търся сметка на кмета Васил Терзиев как се назначават хора в дирекция "Транспорт" без конкурс и без да отговарят на изискванията на закона. Аман от партийни калинки! И понеже очаквах подобни дребни номерца от низки душици, днес депозирах предложение на 5-ти и 6-ти май да бъде пусната поне атракционна линия до град Банкя по случай "Деня на храбростта и Българската армия", за да можем да зарадваме софиянци с възможност да се разходят до района с пряка автобусна връзка.

Задавам и въпроси към "Спаси София", които управляват ресора "Транспорт и градска мобилност" в Столична община - това ли ви е промяната, новия модел на работа и грижата за по-добър транспорт?! До кога ще пречите на разумни предложения за града от чист инат и злоба?!