Голдън Стейт Уориърс не успяха да се класират за плейофите в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада, изпращайки един от най-посредствените си сезони за последното десетилетие.

Въпреки това, лидерът на "войните" Стеф Къри бе отличен от специален панел от журналисти, които имат право да гласуват при определянето на носители на наградите за редовния сезон. Четирикратният шампион на НБА бе отличен с приза за "Clutch Player of the Year" (Играчът с най-много точки в заключителните минути на мача).

Наградата, която носи името на легендата на Лос Анджелис Лейкърс и на логото на Лигата - Джери Уест, влиза в пребогата колекция на Къри. Гардът на Голдън Стейт победи в класацията ДеМар ДеРоузън от Чикаго Булс и Шей Гилджис-Александър от Оклахома Сити Тъндър.

Къри е реализатор номер 1 в НБА във финалните 5 минути на последната четвъртина или в продължения, когато разликата в резултата е 5 или п-малко точки. В тези момент Къри е отбеляза 189 точки, а ДеРоузън 182. Гардът на Оклахома е с едва 112.