Бизнесмените Георги Спасов и Милен Стефанов поемат управлението на футболен клуб "Пирин", предаде репортер на "Фокус".

Предложението бе гласувано на днешното редовно заседание на Общински съвет - Благоевград. 

Припомняме, че по време на заседание на две от постоянните комисии към местия парламент кметът Методи Байкушев представикратка равносметка на случващото се клуба през последните месеци и добави, че за всички е ясно, че един общински футболен клуб е много трудно да бъде издържан.

На комисията присъства и самият Милен Стефанов, който разказа за себе си, че се занимава с аут сорс бизнес и директни продажби от 17 години.

По време на изслушването в комисията стана ясно също, че бизнес-планът, който имат от акционерното дружество е реалистичен и е до 2028. Той е устроен на идеята този бизнес проект да бъде устойчив и да привлича още хора, които да инвестират в него, а не да бъде тежестта само Милен Стефанов и Георги Спасов.

"Идеята на новото АД е не да стартира на чисто, а сме планирали изчистване на всички задължения – те са приемствани. Ние, за да вземем лиценз и да продължим да съществуваме, вървим по линията на изчистване за над 300 000 лв. Нямаме користни цели! Не приемаме форма на управление, в която ние да решаваме всичко. Дейността на г-н Занев е гордост за мен. Всеки инвеститор, който погледне задълженията, знае, че това нещо ще фалира, но след 6 месеца с г-н Занев, това не се случи“, коментира още Стефанов.