6-годишно момче с аутизъм от Германия вече няколко дни е в неизвестност, съобщават германските медии. Ариан от Бремервьорде в Долна Саксония е изчезнал в понеделник вечерта – 22 април. Момчето почти не говори и не реагира, когато го викат.

Знае се, че то много харесва балони с хелий и затова в района са окачени цветни балони и са поставени бонбони и десерти – на 17 места. Надеждата е, че момчето ще бъде привлечено от тях. Родителите на детето предоставиха снимка, на която е с дрехите, с които е бил, когато е изчезнал.

В издирването му се включиха полицаи, военни, пожарникари, кучета, дронове и лодки.

Спасителните екипи се натъкнаха в нощта срещу четвъртък на предполагаема следа от Ариан – стъпки, което даде нов лъч надежда за откриването му. Стъпките водят към местност, която е на 10 км от дома на момчето, обяви говорител на полицията.

Акцията продължи в петък и с претърсване и на канализационната система в населеното място, информира "Билд“.

Процедурата напомни на германците за случая с 8-годишния Джо от Олденбург, който беше открит под капака на шахта на по-малко от 300 метра от дома си през лятото на 2022 г., след 8 дни в неизвестност.

Казусът много напомня и на този от България с изчезналия 12-годишен Сашко от Перник през ноември 2022 г., който също е с аутизъм.

След 9 дни издирване момчето беше намерено в труднодостъпната местност до Радомир. В акцията се включиха и хиляди доброволци, а всички българи се вълнуваха от съдбата на момчето. Експерти коментираха, че вероятно именно заболяването е помогнало на момчето да оцелее само цели 9 дни, предава bTV.