Напредва ремонтът на емблематичната сграда на Филиала на театъра във Варна. Вече са окачени декоративните пана по задната фасада – към улица "Русе“ на кръстовището й с ул. "Прага“.

Миналата година бе дадено началото на основния ремонт и реконструкция на сцена "Филиал“ на Варненския драматичен театър “Стоян Бъчваров". Строително-монтажните дейности са по проекта "Ремонт, реконструкция и модернизация на сграда филиал ТМПЦ – Варна“. Финансирането е осигурено от ОП "Региони в растеж“ 2014-2020 г. Общата стойност на инвестицията е 6 825 503, 85 лв. Бенефициент е Община Варна.

Целта е филиалът да разполага с обновени и комфортни за зрителите и артистите сцена, камерна зала, репетиционни и др. Сградата ще продължи да бъде използвана като втора сцена, на която ще преобладават театралните постановки.

С европейските средства се подменя механизацията на оркестрината и сцената. Филиалът ще има две репетиционни зали, едната от които за балет. Изцяло ще се промени интериорът на балкона, главното фоайе, камерната и репетиционните зали, на клуба на актьора. Проектът предвижда още дейности по подмяна на ВиК и ел. инсталациите, осигуряване на необходимото осветление и озвучаване, изграждане на климатична и вентилационни инсталации, подобряване достъпа за хора с увреждания.