Кристиан Василев се класира за финала на скиф от Европейската олимпийска квалификация по гребане в Сегед, Унгария. Българинът спечели втория полуфинал и е във финалната фаза на пресявките за Олимпийските игри в Париж това лято.

Василев мина дистанцията от 2000 метра за 7:14.17 минути, оставяйки зад себе си словенеца Исак Иван Звегедел, който завърши втори с 7:15.49 минути. Финалът в дисциплината ще е в неделя, 28 април от 12:45 часа наше време, а националът ще се стреми към класиране в първата тройка.

Олимпийската квалификация се провежда едновременно с Европейското първенство по гребане за мъже и жени, където Десислава Ангелова и Емил Нейков си осигуриха участие съответно на финал и на полуфинали на скиф.

Ангелова, която има спечелена квота за Игрите във Франция, стигна до финал "А" в дисциплината, приключвайки втори в репешажа с 8:02.00 минути. Надпреварата за титлата е в неделя от 15:54 часа.

Нейков завърши втори във втория репешаж при мъжете с време 7:23.30 минути, изоставайки единствено от ирландеца Пол О'Донован, който спечели с 7:18.66 минути. Двамата продължават на полуфиналите, а българинът ще участва в първия в събота от 13:44 часа.