Бразилската футболна легенда Ромарио се завърна към тренировки днес на 58-годишна възраст, почти две десетилетия след като се оттегли от спорта. Победителят от Световното първенство през 1994 година, вкара два гола, докато тренираше с много по-млади играчи в Америка от Рио де Жанейро, на който той е президент.

Америка ще играе в първенството от втора дивизия на щата Рио тази година. Ромариньо, един от синовете на бившата звезда на Барселона, е в състава му.

"Най-голямата ми цел тук е да имам възможността да играя със сина си. Много спортисти имат тази цел. Леброн Джеймс иска да играе със сина си през следващата година в NBA. Ривалдо също имаше този шанс. Аз също искам това“, каза Ромарио пред журналисти след тренировката

"Много съм уморен. Скоро ще имам нужда от носилка, за да ме вземе. За човек, който не е тренирал от 16 години, като цяло успях да тичам малко. Но искам да направя едно много ясно - няма да играя цялото първенство. Идеята ми е да играя няколко минути в някои мачове. Най-важното в това състезание е Америка“, заяви той.

Америка ще изиграе първия си двубой от лигата на 18 май. Ромарио стана президент през миналата година. Целта му е да върне клуба в първата дивизия на щата с местните гиганти Фламенго, Флуминензе, Васко да Гама и Ботафого.

И двата гола, отбелязани от Ромарио, дойдоха в част от тренировката с намален терен, и двата в стария му стил - остри завършвания от близка дистанция в наказателното поле. Известно, че не е фен на дузпите, Ромарио е променил решението си за завръщането си в спорта.

"Ако има дузпа, президентът на нашия клуб ще поиска да я изпълни. Ако треньорът каже "не“, той ще бъде уволнен и президентът на клуба така или иначе ще изпълни наказанието“, шеговито каза бразилецът.