19-годишната студентка от Смолян Мария Кетева направи голямо великденско дарение от хранителни продукти на стойност 3750 лв. на Дома за стари хора в село Фатово, съобщи за "Фокус“ директорът на дома, Снежана Аврамова. Тя уточни, че момичето е било в непрекъсната комуникация със служителите на институцията през последните седмици, за да решат заедно от какво точно имат нужда потребителите. Великденското дарение включва пакети с варива, макаронени изделия, телешко месо, кайма, ягоди, консерви, компоти и конфитюри за диабетици, маслини, яйца и козунаци, прясна пъстърва, сирене, мляко и други.

Аврамова допълни, че средствата за голямото дарение са събрани чрез фондация под мотото "Дари усмивка на възрастните хора“, като е имало и хора, които лично са дали продукти и пари на студентката, за да ги използва в благородната кауза. Отделно от хранителните продукти, в дарението има и посуда за готвене.

Студентката зарадвала потребителите на дома и с великденски картички, изработени от деца.  

Потребителите във Фатово в момента има 65 и всички те са изключително щастливи от дарението, отбеляза Аврамова. "Скъпа Мария, ти си достоен млад човек, стоплил сърцата на хората, настанени в Дом за стари хора село Фатово! С този мил и великодушен жест, доказваш на всички ни, че доброто съществува“, казват с умиление служителите и потребителите на дома.

Очаква се навръх Великден ученици от ППМГ "Васил Левски“ – Смолян лично да донесат боядисани яйца за всеки един потребител, каза още Снежана Аврамова и допълни, че сградите и двора на Дома за стари хора във Фатово вече са украсени с великденска украса и всички с нетърпение чакат светлия празник.