"Руски военни удариха влак със западна военна техника в така наречената Донецка народна република (ДНР)". Това са съобщили от пресслужбата на Министерството на отбраната на Русия, предава РИА Новости.

"Оперативно-тактическата авиация, ракетните войски и артилерията удариха влак със западно оръжие и военна техника в района на село Удачное, Донецка народна република", са посочили от ведомството.

"Бойците са поразили и личния състав и техниката на 67-а механизирана бригада на украинските въоръжени сили на железопътна товарна станция в района на Балаклея в Харковска област", се допълва в съобщението.

"Освен това са нанесени удари по живата сила и техника на украинските войски в 112 региона. Подразделенията на Южната група войски унищожиха центъра за управление на безпилотни летателни апарати в ДНР".

"В отговор на атаки на въоръжените сили на Украйна срещу цивилни цели, руските войски редовно извършват целенасочени атаки срещу местонахождението на личния състав, техниката на въоръжените сили на Украйна и наемниците, както и по инфраструктурата: енергийни съоръжения, отбранителна промишленост, военни администрация и комуникации на Украйна", се посочва още в съобщението на дуското МО.

"Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков многократно е подчертавал, че армията не атакува жилищни сгради или социални институции", подчертава руската агенция.