Контрольорки на общинското предприяитие "Организация и контрол на транспорта" са станали обект на агресия от страна на шофьор, който изпълнява и задължения кондуктор в автобус, разбра Plovdiv24.bg.

Служители на община Пловдив са се качили за редовна проверка, а шофьорът си е позволил да се държи грубо, да обижда и псува двете жени. Сцената се е разиграла в автобус е по линия на 21.

Превозваческата фирма, която обслужва маршрута, е "Автотранс 2000" ЕООД, чиито управители са Иван и Катя Чолакови.

Контрольорите са констатирали проблеми и нередности по пътния и контролния листове. Силвия Найденова обясни, че това се случва за втори път с въпросния шофьор, като първият път е бил по маршрут в район "Тракия".

Имал е стари билети в себе си, които е преподавал, отказал е да предостави необходимите документи и се е заяждал.

Пред заместник-кмета Савина Петкова контрольорите обясниха, че той ги е заплашвал с думите: "Каза, че ще ми обърне джуките".

"Като влязох в автобуса, тръгна да обяснява, че нямал право по време на движение да дава документи, нямал право да даде контролния лист, кои сме били ние, а той беше на спирката. Започна да вика, държа се истерично, обадихме се на общинска полиция, после звъннахме на 112.", обясни Силвия Найденова пред камерата на Plovdiv24.bg.

Шофьорът е заплашил, че ще напусне и някой друг да кара автобуса. Служители на ДАИ също са констатирали три нарушения от страна на шофьора.