Директорът на Народния театър Васил Василев е завел наказателно дело за обида и клевета с граждански иск за 100 000 лв. срещу Александър Морфов по повод изказването му при получаването на своя Аскеер за най-добър режисьор. Новината сподели съпругата на Морфов Рени Врангова във Facebook.

Делото бе насрочено за 11:00 днес в Софийски районен съд. Морфов не се е явил в съда.

По информация на БНТ адвокатите на Василев са поискали да бъдат разпитани свидетели на следващо заседание, но без да посочат конкретни имена. Защитата е разкрила, че има свидетели, чиято самоличност на този етап няма да разкрие.

Целият текст на поста на Врангова от 22 април гласи следното:

“ДЕЛО-ШАМАР"?



Вчера прочетох за този “термин", по повод гражданско дело, заведено от министър Калин Стоянов за 65 000 лв. срещу разследващи журналисти.

Колко е скромен този министър! - си помислих, защото…

Васил Василев е завел наказателно дело, с граждански иск за

100 000 лв. срещу Александър Морфов, по повод изказването му при получаването на наградата си Аскеер за най-добър режисьор.

Делото е на 26 април в Софийски районен съд.



След почти две години административен тормоз, поръчки в жълти медии, разследващи комисии, забрана за работа, уволнение, заплахи, забрана на спектакли, дела…, дело, заведено и от Десислава Атанасова като председател на ПП на ГЕРБ.

Дело-Шамар??? Поръчки - бухалки???

Какво да очакваме още??????

Произшествие с Чадър?