Хайде да си кажем истината - бул. "Патриарх Евтимий" в момента не работи за никого: Паркиране навсякъде, често и в три ленти, повсеместни нарушения и хаос.

Затова булевардът реално има само две ленти за движение. Те се справят с трафика и задръствания няма. Това заявиха от "Спаси София" във Facebook, предава Sofia24.bg.



"Заради незаконното спиране, тролейбусите лавират, спирките са недостъпни, а нископодовите тролеи се обезсмислят, ако не спират плътно до тротоара.

Градският транспорт е бавен - средната скорост там е едва 13 км/час, въпреки че това е един от най-натоварените коридори с десетки хиляди пътници всеки ден.

Пешеходните пресичания са недостатъчни, необезопасени и без необходимата видимост.

Проектът решава всички тези проблеми наведнъж. Лентите за движение остават три, паркирането се регулира, а разликата в местата е около 50 - незначително на фона на цялата зона. Тротоарите се освобождават за пешеходци, пресичанията стават безопасни, спирките - достъпни, тролеите се движат по-бързо, а новата велоалея свързва съществуващи 6 трасета в цялостна мрежа. Защото в София има място за всички!", добавиха още от "Спаси София".